Güncel

Gelinim Mutfakta Havalı Tavuk Şiş Tarifi: Havalı Tavuk Şiş nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta programında dikkat çeken Havalı Tavuk Şiş tarifi, şık sunumu ve lezzetiyle sofralarda yerini alıyor. Kullanıcılar, bu lezzetli ve gösterişli yemeğin nasıl yapıldığını öğrenmek için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta'nın sevilen tarifi Havalı Tavuk Şiş nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı ve tarifin püf noktaları haberimizin detaylarında…

Abone Ol

Klasik tavuk şiş tariflerine farklı bir lezzet katmak isteyenler için harika bir seçenek olan Havalı Tavuk Şiş, hem görsel hem de lezzet olarak damakları şenlendiriyor. Hem pratik hem de görsel olarak oldukça etkileyici olan bu tarifi evde denemek isteyenler için adım adım tarif rehberi hazırladık, Bu yemek, mutfakta biraz vakit geçirmek isteyen herkes için keyifli bir deneyim olacak. İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Havalı Tavuk Şiş Tarifi:

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • Çöp şişler

Marinasyon İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber

Hazırlık Aşamaları:

Tavukları Marine Edin:

  • Küp küp doğradığınız tavuk göğsünü geniş bir kaseye alın.
  • Üzerine zeytinyağı, soya sosu, köri, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin. İyice karıştırarak tavukları marine edin.
  • Tavukların en az 30 dakika marine olmasını bekleyin, vaktiniz varsa 2-3 saat kadar marine etmek daha iyi sonuç verecektir.

Sebzeleri Hazırlayın:

  • Kırmızı, sarı, yeşil biberleri ve kırmızı soğanı iri küpler halinde doğrayın.
  • Bütün sebzeleri bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

Yoğurtlu Sosu Hazırlayın:

  • Yoğurt, ezilmiş sarımsak, domates salçası, zeytinyağı, tatlı toz kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberi bir kasede iyice karıştırın.
  • Bu sosu marine edilen tavukların üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.

Şişleri Hazırlayın:

  • Marine olmuş tavuk parçalarını ve doğradığınız sebzeleri sırayla çöp şişlere dizin.
  • Tüm malzemeleri eşit bir şekilde dizmeye özen gösterin.

Pişirme:

  • Hazırladığınız şişleri ızgara, döküm tava veya fırında pişirebilirsiniz.
  • Eğer ızgara veya döküm tava kullanıyorsanız, şişleri her iki tarafı da iyice pişecek şekilde çevirerek yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Fırında pişirecekseniz, önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.

Sunum:

  • Havalı tavuk şişlerinizi sıcak servis yapın.
  • Yanında pilav, salata veya yoğurt sos ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!