Ekranların sevilen yemek yarışması "Gelinim Mutfakta"da bu hafta Karakuş Tatlısı rüzgarı esti. Birçok izleyicinin merakla takip ettiği programda yapılan Karakuş Tatlısı, izleyicilerin ilgisini çekti ve nasıl yapıldığı sorusu gündeme oturdu. Gelinim Mutfakta Karakuş Tatlısı Tarifi: Karakuş Tatlısı nasıl yapılır?
Karakuş Tatlısı Tarifi:
Karakuş Tatlısı, özellikle Adana yöresine ait, çıtır çıtır ve içi bol cevizli bir tatlıdır. Aşağıda Karakuş Tatlısı tarifini bulabilirsiniz.
Malzemeler:
-
Hamuru İçin:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
-
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
-
Kızartmak İçin:
- Sıvı yağ
-
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
-
Şerbetin Hazırlanması:
- Tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.
- Şerbeti soğumaya bırakın.
-
Hamurun Hazırlanması:
- Geniş bir kaba unu koyun, ortasını açarak su, süt, sirke ve tuzu ekleyin.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru dinlenmeye bırakın.
-
İç Harcın Hazırlanması:
- İri çekilmiş ceviz içini, toz tarçın ve şekeri karıştırarak iç harcını hazırlayın.
-
Tatlıların Hazırlanması:
- Dinlenen hamuru merdane yardımıyla ince açın.
- Açtığınız hamurdan kare veya dikdörtgen parçalar kesin.
- Kesilen parçaların ortasına hazırladığınız cevizli iç harçtan koyun ve hamurun kenarlarını kapatarak üçgen veya dikdörtgen şekli verin.
- Kenarlarını iyice bastırarak kapatın, açılmamasına dikkat edin.
-
Kızartma:
- Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Hazırladığınız tatlıları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
- Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbetin içine atın ve birkaç dakika şerbeti çekmesini sağlayın.
-
Servis:
- Şerbetten çıkardığınız tatlıları servis tabağına alın.
- Soğuduktan sonra üzerini cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynak: HABER MERKEZİ