İzmir'in meşhur lezzetlerinden biri olan Kardelen Tatlısı, yumuşacık keki, hafif kreması ve enfes lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Özellikle misafirlerinize sunacağınız yemek tarifleri arasında farklılık yaratmak isterseniz Kardelen Tatlısı tam size göre! Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Gelinim Mutfakta Kardelen Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Kek için

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu

Krema için

  • 1 litre süt
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram beyaz çikolata

İlave

  • Süt veya sıvı krema
  • Fındık içi veya ceviz içi (isteğe bağlı)

Gelinim Mutfakta Kardelen Tatlisi Tarifi Kardelen Tatlisi Tatlisi Nasil Yapilir (1)

Yapılışı

Kek Hazırlığı: Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Yağlanmış borcam veya kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek soğuyunca iki eşit parçaya bölün.

Krema Hazırlığı: Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alın ve sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Montaj: Kek kalıbına kek parçalarından birini yerleştirin. Üzerine süt veya sıvı kremadan gezdirin. Soğumuş kremadan bir kat sürün. İsterseniz üzerine fındık veya ceviz içi serpebilirsiniz. Diğer kek parçasını üzerine yerleştirin ve kalan kremayı üzerine sürün. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları: Kekinizi daha lezzetli hale getirmek için kek hamuruna rendelenmiş limon kabuğu ekleyebilirsiniz. Kremanın kıvamını daha yoğun hale getirmek isterseniz nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz. Tatlınızı daha şık göstermek için üzerini meyve dilimleri veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ