Gelinim Mutfakta'nın nefis dünyasına ve yemek tariflerine hoş geldiniz!  Kuzu Mutancana'nın sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bugün, damakları şenlendiren bu lezzetli tarifin peşine düşeceğiz. Vatandaşlarımızın sıkça merak ettiği 'Gelinim Mutfakta Kuzu Mutancana tarifi nedir?' sorusuna açıklık getireceğiz. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu pastanın hazırlanışı oldukça kolay. Ancak önce merak edilenler listesine bir göz atalım: Mutfakta Kuzu Mutancana nasıl yapılır? Kuzu Mutancana içine ne girer? Kuzu Mutancana hangi yörenin yemeği? Kuzu Mutancana 'nın nasıl yapıldığını merak edenler için adım adım talimatlar ve bu lezzetin sıra dışı malzemeleri nelerdir? Hazırsanız, Kuzu Mutancana'nın gizemli dünyasına adım atalım ve bu eşsiz lezzeti birlikte keşfedelim!

Kuzu Mutancana tarifi

Lezzetin peşinde koşmak, Gelinim Mutfakta'nın büyülü dünyasında sıkça karşılaştığımız bir serüvendir. Bu sefer rotamızı Kuzu Mutancana'ya çeviriyoruz. 

Kuzu Mutancana içine ne girer?

Malzemeler:

  • 250 gram kuzu kol kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 5 adet kuru kayısı
  • 5 adet kuru erik
  • 2 çorba kaşığı çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Kuzu Mutancana nasıl yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp, kuzu etini kavurun.
  • Suyunu çekince doğradığınız soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber, sıcak su, sirke ve balı ekleyin.
  • Kuru yemişleri sıcak suda bekletin.
  • Bademleri kaynatıp kabuklarını soyun.
  • Erikleri ve kayısıları ikiye bölün.
  • Kaynayan yemeğe bademleri, erikleri ve kayısıları ekleyip bir taşım kaynatın.

Kuzu Mutancana hangi yörenin yemeği?

Mutancana, kuzu eti, arpacık soğan, soyulmuş iç badem, kuru kayısı, razaki üzüm, kurutulmuş mürdüm eriği, kuru incir, tereyağı, bal, tuz, su ve sumak gibi malzemelerle hazırlanan bir et yemeğidir. Osmanlı ve Edirne mutfağının önemli bir parçasıdır. Bağdâdî'nin Kitâbü't-Tabîh adlı eserinde "mutancana" adıyla kısa bir tarifle yer alırken, Kitâb-ı Me’kûlât'ta "butancana" olarak daha detaylı bir tarif sunulmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ