Kanal D'nin beğenilen yemek yarışması "Gelinim Mutfakta"da bu hafta öne çıkan lezzet Lavaşlı Ciğer Sarma oldu. Aslı Hünel'in sunumuyla ekrana gelen programda, yarışmacılar en iyi Lavaşlı Ciğer Sarma tarifini hazırlayarak çeyrek altın kazanmak için mücadele etti. İşte "Gelinim Mutfakta"da hazırlanan Lavaşlı Ciğer Sarma tarifi...

GELİNİM MUTFAKTA LAVAŞLI CİĞER SARMA TARİFİ

Malzemeler:

  • 400 gram ciğer (dana veya koyun)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Lavaş İçin:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya veya çeyrek yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Salata İçin:

  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Hazırlanışı:

  • Lavaş hamurunu hazırlamak için ılık suya maya ve şeker ekleyin. Karışımı yarım saat bekletip mayanın aktifleşmesini sağlayın. Ardından, azar azar un ekleyerek ve tuz ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda 30 dakika kadar kabarması için bekletin.
  • Sıvı yağı bir tavada ısıtın. Üzerine küp doğranmış ciğerleri ekleyip tuz ekleyin. Orta ateşte ciğerlerin rengi değişene kadar kavurun. Rengi değiştikten sonra piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Yeşil ve tatlı kırmızı biberleri ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Baharatları ve tereyağını ilave edin. Yağ eriyip karışım iyice harmanlandığında ocaktan alın.
  • Soğan salatası hazırlamak için, büyük bir soğanı piyazlık doğrayın. Bir kaseye alıp üzerine biraz tuz ve su ekleyin. 2-3 dakika beklettikten sonra fazla suyunu süzün ve servis tabağına alın. Sumak, pul biber, tuz, sıvı yağ ve limon suyu ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Lavaşlar için, kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ince bir şekilde açın. Tavada arkalı önlü pişirin. Bu ölçülerden yaklaşık 7-8 lavaş elde edebilirsiniz. Lavaşların kurumaması için bir sofra bezinin arasına alın ve üzerini kapatın.
  • Ciğer soteyi tekrar ısıtın ve lavaşların üzerine kaşık yardımıyla koyun. Üzerine soğan salatası ekleyin ve limon sıkın. Lavaşı dürüm şeklinde sarıp servis tabağına alın. Ciğerlerin dökülmemesi için uç kısmının alta gelmesine dikkat edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ