Gelinim Mutfakta programının sevilen lezzetlerinden biri olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı, hem şerbetli hem de sütlü yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Bu tarifte, hem klasik Kemalpaşa tatlısının lezzetini hem de muhallebinin kremamsı dokusunu bir araya getirerek, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir tatlı sunuyoruz.  İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Muhallebili Kemal Paşa 

Gelinim Mutfakta'nın sevilen yarışmacılarından esinlenerek hazırladığımız bu muhallebili Kemal Paşa tarifi, hem klasik lezzeti hem de modern dokunuşları bir araya getiriyor. Hem şerbetli hem de sütlü tatlıyı sevenler için mükemmel bir alternatif olan bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve sunumu oldukça şık bir tatlı. İç harcındaki muhallebinin kıvamı ve şerbetin tatlılığıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Şimdi, gelin hep birlikte bu enfes tatlıyı hazırlayalım!

Malzemeler

Kemalpaşa tatlısı için:

  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (yaklaşık 25 adet)
  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Muhallebi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Süsleme için:

  • Hindistan cevizi
  • Çam fıstığı
  • Kırmızı meyveler (kiraz, çilek vb.)

Hazırlanışı:

  1. Kemalpaşa tatlısını hazırlama: Kemalpaşa tatlılarını paket üzerindeki talimatlara göre haşlayıp soğutun.
  2. Şerbeti hazırlama: Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Şeker eriyip şerbet kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  3. Muhallebiyi hazırlama: Soğuk sütü tencereye alın. Üzerine nişasta, un ve şekeri ekleyip çırpın. Kalan sütü de ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  4. Düzme hazırlama: Soğuyan kemalpaşa tatlılarını bir borcama dizin. Üzerlerine ılınmış şerbeti gezdirin.
  5. Sunum: Soğuyan muhallebiyi kemalpaşa tatlılarının üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis ederken hindistan cevizi, çam fıstığı ve kırmızı meyvelerle süsleyin.

İpuçları: Muhallebiyi daha kıvamlı yapmak için nişasta miktarını biraz artırabilirsiniz. Şerbeti daha yoğun yapmak isterseniz şeker miktarını biraz artırabilirsiniz. Tatlınızı daha renkli hale getirmek için muhallebiye birkaç damla gıda boyası ekleyebilirsiniz. Farklı bir lezzet için muhallebiye çikolata veya kakao ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ