Lezzetin peşinde koşan her meraklı ruha selam! Bugün, Gelinim Mutfakta’nın büyüleyici dünyasında, tatlı bir sırrı keşfetmeye hazır olun. Pamuk Prenses Pastası tarifiyle ilgili tüm detayları, adım adım yapılışını, gizli malzemelerini ve lezzetin sırrını bulabileceğiniz bir yolculuğa çıkıyoruz. Vatandaşın merakla sorduğu Gelinim Mutfakta Pamuk Prenses Pastası tarifi, Pamuk Prenses Pastası nasıl yapılır? Pamuk Prenses Pastası malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını ararken, mutfakta yeni bir başlangıca adım atacak ve tatlı bir heyecanın içinde yerinizi alacaksınız.

Pamuk Prenses Pastası tarifi

Yemek tariflerine hoş geldiniz! Heyecan dolu bir yemek serüvenine hoş geldiniz! Gelinim Mutfakta’nın büyülü dünyasında bu kez tatlı bir sır paylaşılıyor: Pamuk Prenses Pastası tarifi! Vatandaşlar arasında merakla beklenen bu lezzet, gizemli lezzetlerin kapısını aralıyor. Her bir diliminde masalsı bir lezzet vaat eden bu tarif, incelikli sorularla dolu: Şekerin büyüsüyle dans eden kek hamuru, tatlımı tatlandıran masmavi elma? Gelin, bu gizemi birlikte çözelim!

Pamuk Prenses Pastası malzemeleri nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya

Süslemek için:

  • Krem şanti
  • Çilek
  • Frambuaz
  • Şekerleme

Pamuk Prenses Pastası nasıl yapılır? 

  • Keki için yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. En son un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız keki yağladığınız ve unladığınız bir kek kalıbına dökün. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Kreması için süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 1-2 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
  • Alttaki keki bir servis tabağına alın. Üzerine kremayı yayın.
  • Üzerine diğer keki kapatın. Kalan kremayı da kekin üzerine ve kenarlarına yayın.
  • İsteğe göre krem şanti, çilek, frambuaz ve şekerlemeler ile süsleyin.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ