Ekranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın mutfaklarına konuk olan şenlik böreği, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sofraların yıldızı olmaya aday. Hazır yufka kullanarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pratik börek, iç harcına göre farklı lezzetler sunuyor. Patatesli, kıymalı, peynirli ya da mevsiminde sebzelerle hazırlanan iç harçları sayesinde hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek tarifi oluyor. Özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan şenlik böreği, misafirlerinize de sunabileceğiniz harika bir ikramlık. İşte detaylar haberimizde...

Gelinim Mutfakta Şenlik Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 1 paket yufka
  • İç harç için (tercihinize göre):
  • Patates, soğan, maydanoz, tuz, karabiber
  • Kıyma, soğan, salça, baharatlar
  • Peynir, yeşillik
  • Mevsim sebzeleri (ıspanak, kabak vb.)
  • Eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. İç harcı hazırlayın: Seçtiğiniz iç harcın malzemelerini ince ince doğrayın ve karıştırın.
  2. Yufkayı açın: Yufkayı tezgaha serin ve üzerine erimiş tereyağı sürün.
  3. İçi yerleştirin: Yufkanın bir ucundan iç harcını serpiştirin ve rulo şeklinde sarın.
  4. Börekleri dilimleyin: Ruloyu istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin: Börekleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine kalan tereyağını gezdirin.
  6. Pişirin: Önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Püf Noktaları: Yufkaların kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtün. İç harcını hazırlarken baharatları abartmayın. Fırın sıcaklığını ve pişirme süresini fırınınıza göre ayarlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Ek Bilgiler

Şenlik böreğini daha çıtır yapmak için fırınınızın üst kısmında da kızartabilirsiniz. Farklı iç harçlarla deneyerek kendi şenlik böreği tarifinizi oluşturabilirsiniz. Yanında ayran veya cacıkla servis edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ