Mutfakta harikalar yaratan Gelinim Mutfakta ekibi, yine damakları şenlendirecek bir tarifle karşımızda! Bugünün yıldızı: Vişneli Pofuduk Çörek! Evde kolaylıkla hazırlanabilen bu nefis tarif, her bir lokmasıyla lezzetin doruklarına çıkmanızı sağlayacak. Peki, kullanıcıların merakla sorduğu Gelinim Mutfakta Vişneli Pofuduk Çörek Tarifi: Vişneli Pofuduk Çörek nasıl yapılır? sorusunun cevabı nedir? Şimdi birlikte adım adım bu enfes tarifi keşfedelim. Hazırsanız, başlayalım! İşte detaylar...

Vişneli Pofuduk Çörek Tarifi 

Sımsıcak fırından çıkar çıkmaz taze vişnelerin eşsiz lezzetiyle buluşan, yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiren vişneli pofuduk çörekler... Adını duyduğunuz anda bile ağızınızda tatlı bir gülümseme oluşuyor, değil mi? Bu eşsiz lezzetin sırrı, her bir ısırıkta hissedilen o nefis vişne dolgusunda ve o muazzam pofuduk dokuda gizlidir.

İçerisindeki taze vişneler, her bir ısırıkta ağıza patlayan tatlarla size doğanın cömertliğini hatırlatır. Adeta bir bahar rüyası gibi, çöreklerin içindeki vişneler, enfes ve canlı renkleriyle gözleri şenlendirirken, aynı zamanda damaklara da bir şölen sunar. İşte bu lezzetin tarifi:

Malzemeler

Hamur için

  • 1 paket kuru maya (veya 20 gr yaş maya)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için

  • 2 su bardağı vişne (dondurulmuş veya taze)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Pudra şekeri (süslemek için)

Hazırlanışı: Mayayı ılık sütle karıştırıp 5 dakika aktif hale gelmesini bekleyin. Toz şeker, sıvı yağ, yumurta, tuz ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru üzerini nemli bir bezle kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalayın. Vişneleri, toz şekeri, vanilya ve tarçını bir kapta karıştırın. Mayalanan hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi avucunuzda açın. Açtığınız bezelerin ortasına vişneli harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak bohça şekline getirin. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bohçaları yerleştirin. Üzeri için yumurta sarısını sütle çırpın ve çöreklerin üzerine sürün. Çörekleri önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız çöreklerin üzerini pudra şekeriyle süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları: Hamuru çok fazla yoğurmayın, yumuşak kıvamlı olması yeterlidir. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak isterseniz, bu aşamada çıkarabilirsiniz. Çöreklerin fırında pişerken üzerinin çok fazla kızarmasını engellemek için üzerini folyo ile kapatabilirsiniz. Pudra şekeri yerine eritilmiş çikolata veya tarçınlı şeker de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ