Yeşil mantı tarifini yapmalısınız çünkü sağlıklı ve besleyici iç harcıyla ıspanak, yoğurt sosuyla lezzetli bir uyum sağlar, aynı zamanda farklı bir tat deneyimi sunar. Lezzet arayışı hiç bitmeyenler için Gelinim Mutfakta'da bu hafta sıra dışı bir tarif var: Yeşil Mantı! Yeşilin taptaze rengiyle sofraları süsleyen bu tarif, nasıl yapılır? İşte, adım adım anlatımıyla merak ettikleriniz...

Gelinim Mutfakta Yeşil Mantı Tarifi

Yeşil mantı, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olmasıyla öne çıkan bir yemektir. İçinde bulunan taze ıspanak, yüksek vitamin ve mineral içeriğiyle sağlığınıza katkı sağlarken, lor peyniri veya beyaz peynirle zenginleştirilmiş iç harç, yemeği doyurucu kılar. Hamurunun ince ve hafif olması, yemeği hafif bir şekilde sindirilebilir kılar. Üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt sosu ve pul biberli tereyağı, yeşil mantının lezzetini tamamlar ve ona özgün bir tat katarken, görsel olarak da çekici bir sunum sağlar. Yeşil mantı, hem sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenek sunarken hem de geleneksel lezzetlerden vazgeçmek istemeyenlere yeni bir lezzet deneyimi sunar.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı su (gerektiğinde eklemek için)
  • Tuz

İç Harcı İçin:

  • 300 gr ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr lor peyniri veya beyaz peynir
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Sosu İçin:

  • Yoğurt
  • Sarımsaklı yoğurt sosu (isteğe bağlı)
  • Pul biberli tereyağı sosu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Hamurun Hazırlanması:

    • Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını açın, içine yumurtayı kırın ve tuz ekleyin.
    • Yavaşça karıştırarak unu yumurtaya yedirin. Gerekirse yarım çay bardağı su ekleyerek yoğurun.
    • Hamuru iyice yoğurduktan sonra streç film ile sarın ve 30 dakika dinlendirin.
  2. İç Harcın Hazırlanması:

    • Ispanakları iyice yıkayın ve ince doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın, sarımsakları ezin.
    • Bir tavada zeytinyağında soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Ardından sarımsakları ekleyip kavurun.
    • Doğradığınız ıspanakları tavaya ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
    • Ocaktan alıp lor peyniri veya beyaz peynir ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  3. Mantıların Hazırlanması:

    • Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zeminde açın. İnce bir şekilde yuvarlaklar kesin.
    • Her yuvarlağın içine hazırladığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı koyup bohça şeklinde kapatın. Uçlarını iyice bastırarak kapatın.
  4. Mantıların Pişirilmesi:

    • Tencerede su kaynatın ve içine tuz ekleyin. Mantıları kaynayan suya ekleyin ve pişene kadar yaklaşık 5-6 dakika kaynatın. Mantılar suyun üstüne çıktığında pişmiş demektir.
  5. Servis:

    • Pişen mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı sosu gezdirerek servis yapın
Kaynak: HABER MERKEZİ