Giresun'dan Karalahana Çorbası: Lezzetli ve Besleyici Bir Seçenek
Karalahana, ülkemizde birçok yörede sıkça tüketilen ve besleyici değeri yüksek bir sebze. Giresun'un Karalahana Çorbası özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba, hem sizi ısıtacak hem de sağlığınıza katkıda bulunacak.
Abone Ol
Karalahana Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 bağ karalahana
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan, havuç, patates
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, karabiber
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Yarım çay bardağı mısır, yarım su bardağı barbunya
6 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım su bardağı su
Yapılışı:
Lahanayı tuzla haşlayıp süzün.
Soğanı sıvı yağda kavurun, ardından havuç ve patates ekleyin.
Salça ve baharatlarla harmanlayın.
Haşlanmış lahana, bulgur, mısır ve barbunyayı ekleyin.
Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.
Mısır ununu suyla karıştırıp çorbaya ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
Servis yaparken yanında mısır ekmeğiyle sunum yapabilirsiniz.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Yeni Bakış sitemize
abone olun.