Yaşam

Giresun'dan Karalahana Çorbası: Lezzetli ve Besleyici Bir Seçenek

Karalahana, ülkemizde birçok yörede sıkça tüketilen ve besleyici değeri yüksek bir sebze. Giresun'un Karalahana Çorbası özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba, hem sizi ısıtacak hem de sağlığınıza katkıda bulunacak.

Abone Ol

Karalahana Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 bağ karalahana
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan, havuç, patates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber, karabiber
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı mısır, yarım su bardağı barbunya
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı su

Yapılışı:

  1. Lahanayı tuzla haşlayıp süzün.
  2. Soğanı sıvı yağda kavurun, ardından havuç ve patates ekleyin.
  3. Salça ve baharatlarla harmanlayın.
  4. Haşlanmış lahana, bulgur, mısır ve barbunyayı ekleyin.
  5. Sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin.
  6. Mısır ununu suyla karıştırıp çorbaya ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  7. Servis yaparken yanında mısır ekmeğiyle sunum yapabilirsiniz.