Vatandaşlar, sağlıklı yaşam ve vücutlarına olan ilgiyle birlikte Glutatyon'un rolünü merak ediyor. Glutatyonun faydaları ve takviyesinin uygun kullanım zamanı konuları, sağlık alanında yapılan araştırmaların odak noktası haline geldi. Peki, Glutatyon ne işe yarar? Glutatyon takviyesi ne zaman kullanılır? İhtiyacınız olan bilgilere ulaşmak için okumaya devam edin.

Glutatyon ne işe yarar?

Glutatyon, mitokondrilerin düzgün çalışmasını sağlayarak hücrelerin enerji üretiminde önemli bir rol oynar. Hasar görmüş veya işlev bozukluğu olan mitokondrilerin kanser gelişiminde kritik bir rolü vardır. Toksinler veya sağlıksız hücresel ortamlar nedeniyle mitokondriyal işlev bozulduğunda, hücreler oksijen yerine glukoz kullanarak daha ilkel bir solunum formuna geçer ve kanserleşme riski artar.

Glutatyon düzeylerini yüksek tutmak, sağlığı korumak, performansı artırmak, hastalıklardan korunmak ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için önemlidir. Yapılan araştırmalar, yüksek glutatyon seviyelerinin kas hasarını azalttığını, iyileşme süresini kısalttığını, kas gücünü ve dayanıklılığını artırdığını ve metabolizmayı yağ depolama yerine kas yapımına teşvik ettiğini göstermektedir.

Glutatyon takviyesi ne zaman kullanılır?

Glutatyon, yaşlanma, kanser, kalp-damar hastalıkları, demans gibi birçok kronik ve dejeneratif hastalığın önlenmesinde kritik bir rol oynar. Glutatyon, vücudumuzda doğal olarak üretilen üç amino asitten oluşur: sistein, glisin ve glutamin. Glutatyon, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek karaciğere taşınmasını sağlar ve burada kendisini yenileyerek işlevini sürdürür. Serbest radikaller, genellikle normal hücresel metabolizmanın yan ürünleri ve toksik atıklarıdır. Bu radikaller antioksidanlar tarafından nötralize edilmezse, kronik hastalıklara ve otoimmün bozukluklara neden olabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi