Gökçeada, sadece doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda benzersiz lezzetleriyle de ünlüdür. Adanın en özel tatlarından biri olan Cicirya Pidesi, lezzetiyle damaklarda iz bırakırken, doyuruculuğuyla da sofralarda baş köşeye yerleşiyor. Yerel halkın vazgeçemediği bu özel tarifi, adayı ziyaret eden herkesin de mutlaka tatması gereken bir lezzettir.

Cicirya Pidesi için Gerekli Malzemeler

Hamur Malzemeleri:

  • 2 adet Yumurta sarısı
  • Tuz
  • 400 gr Un
  • 30 ml Zeytinyağı
  • 5 gr kuru maya

İç Harç Malzemeleri:

  • 150 gr Beyaz peynir
  • 1 adet Yumurta
  • Nane (kuru)
  • 30 gr Tereyağı

Cicirya Pidesinin Yapılışı

  1. Karıştırma kabına unu ekleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Ardından tuz ve zeytinyağı ekleyin.
  2. Ayrı bir kapta mayayı az miktarda ılık suda eritin ve hamura ekleyin. Sonrasında yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamuru üstü kapalı bir şekilde oda sıcaklığında mayalanması için bekletin.
  3. İç harç için beyaz peyniri ezin. Ardından tereyağı, yumurta ve naneyi ekleyip karıştırın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak unlu bir yüzeyde açın.
  5. Hazırladığınız iç harcı hamurların üzerine yaydıktan sonra kenarlarını kıvırın.
  6. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsilere yerleştirin.
  7. Yumurta sarısını çırpın ve hamurların kenarlarına sürün. 200°C'lik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  8. Sıcak olarak servis yapın ve Gökçeada'nın bu eşsiz lezzetinin tadını çıkarın!
Kaynak: Haber Merkezi