Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nurhan Barutçu, "golfçü dirseği" olarak bilinen rahatsızlık hakkında bilgilendirmede bulundu. Dr. Barutçu, golfçü dirseğinin, dirseğin iç tarafındaki kemik çıkıntısında ağrı ve hassasiyetle kendini gösteren bir durum olduğunu belirtti. Golfçülerde sık görüldüğü için bu adın verildiğini, ancak sürekli yazı yazanlar, marangozlar gibi birçok meslek grubunda da rastlanabildiğini aktaran Dr. Barutçu, bu nedenle sadece sporculara özgü bir rahatsızlık olmadığını ifade etti.
Ağrıda artış
El bileğinin bükülmesi hareketinden sorumlu kasların aşırı kullanımı sonucunda golfçü dirseği gelişebileceğini vurgulayan Dr. Barutçu, bu durumun tendonlarda yangıya ve küçük yırtıklara yol açabileceğini dile getirdi. Dirsek ağrısının genellikle dirseğin iç tarafında hissedildiğini ve önkolun iç kısmına doğru yayılabildiğini kaydeden Dr. Barutçu, özellikle eli yumruk yapınca ağrıda artış görüldüğünü söyledi.
Tedavi seçenekleri
Golfçü dirseği tedavisinde fizik tedavi yöntemlerinin oldukça etkili olduğunu belirten Dr. Barutçu, uyguladıkları tedavi seçenekleri hakkında, kronik vakalarda şok dalgası tedavisi (ESWT) kullandıklarını kaydetti. Dr. Barutçu, ayrıca, soğuk tedavi (kriyoterapi), ısı tedavisi ve yüksek yoğunluklu lazer terapisi gibi yöntemlerle de başarılı sonuçlar elde ettiklerini aktardı.