Etli Gendime Pilavı Tarifi

Tarifin Malzemeleri:

  • Yarım kg kuşbaşılık et
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • İsteğe göre baharat (Seda Özbey karabiber ve kırmızı biber öneriyor)

gumushaneden-essiz-bir-lezzet-etli-gendime-pilavi-nasil-yapilir1

Hazırlık:

  1. Tavada yağ ısıtılıp doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
  2. Salça eklenip biraz daha kavurma işlemi yapılır.
  3. Önceden ıslatılan ve haşlanan buğday eklenir.
  4. Nohutlar eklenip 1 dakika kavurulduktan sonra haşlanmış etler eklenir.
  5. Etin haşlama suyu ve ekstra sıcak su eklenir. (Malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar)
  6. Ortalama 20 dakika orta ateşte pişirilir.

Sunum Önerisi: Etli Gendime Pilavı'nın yanına brokoli çorbası oldukça yakışacak. Eğer farklı bir alternatif arayışı içerisindeyseniz, yoğurtlu salata çeşitleri veya soğan salatasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi