Yaşam

Gümüşhane'den Eşsiz Bir Lezzet Etli Gendime Pilavı Nasıl Yapılır?

Etkileyici doğulu lezzetlerin birleşimi Etli Gendime Pilavı, tüm yemek severlerin merakla denemesi gereken bir tarif olarak öne çıkıyor.

Abone Ol

Etli Gendime Pilavı Tarifi

Tarifin Malzemeleri:

  • Yarım kg kuşbaşılık et
  • 2 adet soğan
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biraz sıvı yağ
  • İsteğe göre baharat (Seda Özbey karabiber ve kırmızı biber öneriyor)

Hazırlık:

  1. Tavada yağ ısıtılıp doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
  2. Salça eklenip biraz daha kavurma işlemi yapılır.
  3. Önceden ıslatılan ve haşlanan buğday eklenir.
  4. Nohutlar eklenip 1 dakika kavurulduktan sonra haşlanmış etler eklenir.
  5. Etin haşlama suyu ve ekstra sıcak su eklenir. (Malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar)
  6. Ortalama 20 dakika orta ateşte pişirilir.

Sunum Önerisi: Etli Gendime Pilavı'nın yanına brokoli çorbası oldukça yakışacak. Eğer farklı bir alternatif arayışı içerisindeyseniz, yoğurtlu salata çeşitleri veya soğan salatasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!