Etli Gendime Pilavı Tarifi
Tarifin Malzemeleri:
- Yarım kg kuşbaşılık et
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvı yağ
- İsteğe göre baharat (Seda Özbey karabiber ve kırmızı biber öneriyor)
Hazırlık:
- Tavada yağ ısıtılıp doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
- Salça eklenip biraz daha kavurma işlemi yapılır.
- Önceden ıslatılan ve haşlanan buğday eklenir.
- Nohutlar eklenip 1 dakika kavurulduktan sonra haşlanmış etler eklenir.
- Etin haşlama suyu ve ekstra sıcak su eklenir. (Malzemelerin üzerini geçmeyecek kadar)
- Ortalama 20 dakika orta ateşte pişirilir.
Sunum Önerisi: Etli Gendime Pilavı'nın yanına brokoli çorbası oldukça yakışacak. Eğer farklı bir alternatif arayışı içerisindeyseniz, yoğurtlu salata çeşitleri veya soğan salatasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!