Kullanıcılar, Guotie hangi ülkenin yemeği? Guotie tarifi nedir? sorusuna cevap arıyor. Guotie hangi ülkenin yemeği? Guotie tarifi nedir? sorusunun cevabı haberimizde…
Guotie, Çin mutfağının en popüler yemeklerinden biridir. Domuz eti ve lahana ile yapılan bir tür mantı çeşididir. Guotie, genellikle kızartılarak veya haşlanarak pişirilir.
Guotie tarifi nedir?
Malzemeler:
- 250 gram kıyılmış domuz eti
- 1 adet lahana
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı susam yağı
Guotie hamuru için:
- 250 gram un
- 125 ml ılık su
- 1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Lahanayı ince ince doğrayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Kıyılmış domuz eti, lahana, soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve susam yağını bir kapta karıştırın.
- Guotie hamuru için un, ılık su ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru küçük parçalara ayırın ve her bir parçayı ince bir tabaka halinde açın.
- Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harçtan koyun ve hamuru kapatın.
- Kapattığınız hamurları kızgın yağda kızartın veya haşlayın.
- Kızarmış veya haşlanmış guotie'leri sıcak olarak servis yapın.
Guotie'yi daha lezzetli hale getirmek için, kıymalı harcın içine havuç, mantar veya biber gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kızarmış guotie'lere soya sosu veya nar ekşisi gezdirebilirsiniz.