Yaşam

Hatay Mutfağının Eşsiz Lezzeti: Künefe Tarifi

Künefe, her yaştan tatlı severin vazgeçilmezidir. Özenle seçilen malzemelerle hazırlanan bu tatlı, özellikle şerbetinin sıcaklığı ve peynirin özelliğiyle meşhurdur. Hatay mutfağının özgün künefe tarifinde, peynirin özellikle bu tatlı için hazırlandığına dikkat çekilir.

Abone Ol

Doğru şerbet ve özel peynir seçimi, künefenin en önemli püf noktaları arasında yer alır. Şerbetin soğukken dökülmesi, peynirin tatlıda sünmesi gerektiği vurgulanır. İşte size Hatay Mutfağından eşsiz bir künefe tarifi:

Hatay Künefe Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram tel kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 150 gram künefelik dil peyniri (Kaşar peyniri tercih edilmemelidir)

Şerbet için:

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon

Üzeri için:

  • Bolca Antep fıstığı

Hazırlık:

  1. Şerbet için tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını eritin. Tel kadayıfı ayırarak yağın yarısını üzerine ekleyin.
  3. Kadayıfın birazını ayırarak tavanın üzerine yerleştirin ve iyice sıkıştırın. Bastırma için bardak kullanabilirsiniz.