Yaşam

Hatay usulü keşkek nasıl yapılır? Etli keşkek nasıl yapılır?

Türk mutfağının derinliklerine doğru bir yolculuk yaparken, bölgesel lezzetlerin ne kadar değerli bir miras olduğunu hatırlamak gerekir. Hatay, bu zengin mutfak mirasının en özgün lezzetlerinden birini sunuyor: Keşkek. Bu eşsiz yemeğin tarihi dokusu, sofralarımıza ne kadar önemli bir yer edindiğini bir kez daha gösteriyor. Şimdi bu lezzeti yakından tanıma ve evde deneme zamanı!

Abone Ol

Hatay'ın Meşhur Keşkek Tarifi

Hatay mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan "Keşkek" son dönemlerde popülerliğini sürdürüyor. Özellikle kırmızı etle birleştiğinde damakları fetheden bu tarif, geleneksel lezzetler arasında yerini alıyor. İşte bu eşsiz lezzeti evinizde denemek isterseniz sizler için Hatay Usulü Keşkek tarifini derledik:

Malzemeler:

  • 2 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı bas biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı acı veya tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 kg koyun gerdan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı

Üzeri İçin:

  • Tereyağı
  • Kimyon
  • Pul biber

Hazırlık:

  1. Dövmeleri bir gece önceden yıkayıp ıslatın.
  2. Koyun gerdan etini haşlamaya bırakın.
  3. Soğanları yağda kavurun ve biber salçası ile bas biberi ekleyin.
  4. Baharatları ve ıslattığınız dövmeleri ekleyin, suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  5. Haşlanmış eti ve nohutu suyunu eklediğiniz anda koyun ve pişmesini bekleyin.
  6. Piştikten sonra büyük bir tahta kaşık yardımıyla yemeği dövün ve tereyağı ile servis yapın.