Vatandaşlarımızın mutfaklarındaki meraklarına cevap bulmaya devam ediyoruz. Bugün, sofralarımızın vazgeçilmezi olabilecek bir lezzetin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Hıbz Kıddes, yani Kıddes Ekmeği, adını sıkça duyduğumuz ancak pek çoğumuzun tam olarak bilmediği bir lezzet. İşte bu yazıda, Kıddes Ekmeği tarifini adım adım inceleyecek, malzemelerini öğrenecek ve sofralarınıza kendi ellerinizle bu özel lezzeti taşıyacaksınız. Hıbz Kıddes (Kıddes Ekmeği) tarifi, Kıddes ekmeği nasıl yapılır? Kıddes ekmeği malzemeleri nelerdir? Hazır olun, mutfaklarınıza hoş bir aroma ve lezzet dalgası geliyor!

Hıbz Kıddes (Kıddes Ekmeği) Tarifi

Yemek tariflerine hoş geldiniz! Hıbz Kıddes, Süryani Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan ve Kıddes Bayramı'nda tüketilen bir tür ekmektir. İçinde 7 türlü baharat bulunan, yuvarlak ve düz bir şekilde pişirilen bir ekmektir.

Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 bardak ılık süt
  • Yarım bardak yağ
  • Yedi türlü baharat
  • Tarçın ,susam ,çörek otu

Yapılışı:

  1. Sütü ılıtın, içine şeker ve mayayı ekleyin ve kabaran kadar bekletin.
  2. Yoğurma kabında un, tuz, baharatları ve kabaran mayayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Hamuru ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. 
  4. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. 
  5. Her bir parçayı yuvarlak ve düz bir şekilde açın.
  6. Açtığınız hamurların üzerine susam ve çörek otu serpin.
  7. Hamurları fırın tepsisine yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. 

Hıbz Kıddes hazır.

Püf Noktaları:

  • Hamuru yoğururken çok fazla su eklemeyin. Aksi takdirde hamurunuz ele yapışacaktır.
  • Hamurun mayalanmasını oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
  • Hıbz Kıddes'i daha lezzetli hale getirmek için, baharatların miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ