Şehirdeki trafik yoğunluğunun Şehir Hastanesi'nin açılmasıyla daha da artacağına dikkat çeken Karace, bu durumun kenti bir uçtan diğerine ulaşmanın zor hale gelmesine neden olabileceğini vurguladı.

Zaman tasarrufu sağlanacak 

Karace'nin önerisi, Körfez Geçişi projesinin hayata geçirilmesiyle trafik yoğunluğunun azaltılacağı ve zaman ile maliyet tasarrufu sağlanabileceği yönünde. Ayrıca, projenin devlet imkanları ile gerçekleştirilmemesi durumunda özel sektör yatırımcıları veya çok ortaklı bir şirket tarafından finanse edilebileceğini belirtti. 

Kente nefes aldıracak proje 

Körfez Geçişi projesinin İzmir'e büyük bir nefes aldırabileceğini ve kentin trafik akışını rahatlatabileceğini ifade eden Karace, bu projenin İzmir'in çeşitli bölgelerini birbirine bağlayarak kent içi ve kent dışı ulaşımı kolaylaştıracağını dile getirdi. 

'Kente hepimizin borcu var'

Karace, "Ciddi maliyetlerin ortayaçıkacağı projenin devlet imkanları ile yapılmaması durumunda, büyük bir teşekkül oluşturulabilir veya çok ortaklı şirket kurulabilir. İzmir’e nefes aldıracak Körfez Geçişi için yatırımcı da bulunur. Bu kente hepimizin borcu var. Bu nedenle sorumluluk alıp bu çalışmayı hayata geçirecek yapılanmayı sağlarsak, bir yandan kentin karşılıklı trafik akışını, diğer yandan Çanakkale’den Çeşme’ye uzanan şehir dışı akışını rahatlatırız. Umarım, 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki trafik akışının 3 katına varan geçişin sağlanacağını düşündüğüm Körfez Geçişi projesi hayata geçirilir ve Ege’nin İncisi Çiğli’den Urla’ya, Karşıyaka’dan Üçkuyular’a rahat bir nefes alır"

Kaynak: ÖZGE UĞULU