Arabaşı Çorbası

Arabaşı çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nin en sevilen çorbalarından biridir. Yozgat ve Çorum yöresine özgü olan bu çorba, tavuk eti, un ve baharatlarla pişirilir. Servis edilirken üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane eklenir.

ic-anadolunun-essiz-lezzetleri-doyurucu-ve-besleyici-corbalar (1)-1

Yayla Çorbası

Yayla çorbası, Kayseri'nin geleneksel bir çorbası olarak bilinir. Erişte, yoğurt ve baharatlarla pişirilir.

ic-anadolunun-essiz-lezzetleri-doyurucu-ve-besleyici-corbalar (2)-1

Pirinç Çorbası

Pilav çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilen bir çorbadır. Pirinç, yoğurt ve baharatlarla pişirilir.

ic-anadolunun-essiz-lezzetleri-doyurucu-ve-besleyici-corbalar (3)

Ayran Çorbası

Ayran çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilen bir çorbadır. Ayran, pirinç ve baharatlarla pişirilir.

ic-anadolunun-essiz-lezzetleri-doyurucu-ve-besleyici-corbalar (1)

Yoğurt Çorbası

Yoğurtlu çorba, İç Anadolu Bölgesi'nde yaygın olarak tüketilen bir çorbadır. Yoğurt, pirinç ve baharatlarla pişirilir.

ic-anadolunun-essiz-lezzetleri-doyurucu-ve-besleyici-corbalar (2)

Kaynak: Haber Merkezi