Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraları, lezzetli ve özel tatlarla donatılarak aileleri bir araya getiriyor. Ancak bazen iftar sonrası tatlı krizleri de kaçınılmaz olabiliyor. İşte bu noktada, tatlı tutkunlarının damaklarını şenlendirecek bir tarif gündeme geldi: Güllabiye! Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damaklarda iz bırakan bu tatlı, vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Peki, güllabiye nasıl yapılır? İşte detaylar...
İftar sonrası damak zevkinizi çoşturacak tatlı tarifi: Güllabiye nasıl yapılır?
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, iftar sofralarında tatlı telaşı da başladı. Vatandaşlar, geleneksel tatlılar yerine farklı lezzetler arayışında. İşte bu noktada, damak zevkini çoşturacak bir tatlı tarifi ön plana çıkıyor: Güllabiye
Güllabiye Malzemeler:
- 1 su bardağı bal
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1/2 su bardağı kabuksuz badem (tuzsuz)
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
Üzeri için:
- 1/2 tatlı kaşığı file Antep fıstığı
- 4-5 adet kurutulmuş gül yaprakları
Güllabiye nasıl yapılır?
- Tavaya önce balı ekleyin, kısık ateşte biraz ısınmasını bekledikten sonra tereyağını ilave edin.
- Nişasta ve suyu bir kasede homojen olana kadar karıştırın.
- Tereyağıyla bal bütünleşince, nişastalı suyu karışımı ekleyin ve ocağın altı düşük ısıdayken iyice karıştırın.
- Helva kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
- Gül suyunu ve bademleri ilave edin.
- Tekrar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve 2 dakika dinlendirin.
- Antep fıstığı ve kurutulmuş güllerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!