Iğdır'ın geleneksel damak tadını yansıtan, serinletici bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Yaz sıcaklarından bunalanlar için mükemmel bir seçenek olan Katık Aşı Çorbası, hem pratik hem de oldukça doyurucu. İşte 8-10 kişilik bu muhteşem tarif:
Katık Aşı Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Yarım su bardağı iyice haşlanmış pirinç
- 1 çay bardağı kırılmış lepe (nohut)
- 200 gr taze ıspanak
- 1 demet taze maydanoz
- 1 demet taze dereotu
- 4-5 sap kereviz (yapraklarıyla) ya da biraz pazı
- 300 – 400 gr yoğurt
- Su
- Tuz
Hazırlık Aşamaları:
- Pirinç iyice haşlanır. Lepe'nin pişmesi biraz zaman alabilir, bu nedenle düdüklü tencere kullanmanız önerilir.
- Ispanak, kereviz, maydanoz ve dereotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Bunları da ayrı bir tencerede haşlayın. Eğer bu işlemleri bir gün önce yaparsanız, malzemelerin soğuyarak lezzetlerini artıracağını unutmayın!
- Yoğurdu derin bir kaba alın ve iyice çırpın.
- Ardından sırasıyla haşlanmış ıspanak, pirinç, lepe ve gerektiği kadar su ekleyin. Karışımın kıvamını kontrol edin. İdealde kıvamlı ve malzemeleri bol olmalıdır.
- Son olarak tuz ekleyip tadını ayarlayın.
Kaynak: Haber Merkezi