Yaşam

Iğdır Yöresine Ait Serinletici "Katık Aşı Çorbası" Tarifi

Iğdır'ın yöresel lezzetlerinden biri olan Katık Aşı Çorbası, sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir seçenek. Hem besleyici hem de ferahlatıcı bu çorbayı evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Abone Ol

Iğdır'ın geleneksel damak tadını yansıtan, serinletici bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Yaz sıcaklarından bunalanlar için mükemmel bir seçenek olan Katık Aşı Çorbası, hem pratik hem de oldukça doyurucu. İşte 8-10 kişilik bu muhteşem tarif:

Katık Aşı Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı iyice haşlanmış pirinç
  • 1 çay bardağı kırılmış lepe (nohut)
  • 200 gr taze ıspanak
  • 1 demet taze maydanoz
  • 1 demet taze dereotu
  • 4-5 sap kereviz (yapraklarıyla) ya da biraz pazı
  • 300 – 400 gr yoğurt
  • Su
  • Tuz

Hazırlık Aşamaları:

  1. Pirinç iyice haşlanır. Lepe'nin pişmesi biraz zaman alabilir, bu nedenle düdüklü tencere kullanmanız önerilir.
  2. Ispanak, kereviz, maydanoz ve dereotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Bunları da ayrı bir tencerede haşlayın. Eğer bu işlemleri bir gün önce yaparsanız, malzemelerin soğuyarak lezzetlerini artıracağını unutmayın!
  3. Yoğurdu derin bir kaba alın ve iyice çırpın.
  4. Ardından sırasıyla haşlanmış ıspanak, pirinç, lepe ve gerektiği kadar su ekleyin. Karışımın kıvamını kontrol edin. İdealde kıvamlı ve malzemeleri bol olmalıdır.
  5. Son olarak tuz ekleyip tadını ayarlayın.