Kullanıcıların yoğun ilgi gösterdiği iki renkli kek tarifi, aslında kakaolu sade kek ve mozaik kek tariflerini içermektedir. İşte bu çok yönlü kek tariflerinin nasıl hazırlanacağına dair tüm detaylar ve içerikleriyle ilgili cevaplar haberimizde yer alıyor.

İki renkli kek tarifi

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı

  • Yumurtaları ve toz şekeri bir kasede mikserle köpürene kadar çırpın.
  • Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakao ekleyerek karıştırın.
  • İki farklı renkli hamuru önceden yağlanmış bir kek kalıbına dökün. İsterseniz çatal veya bıçakla hamurları hafifçe karıştırarak desenler oluşturabilirsiniz.
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.

Mozaik Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın.
  • Başka bir kapta toz şeker, kakao, vanilin, süt ve yumurtaları iyice karıştırın.
  • Eriyen tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Unu yavaşça ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekleyin ve karıştırın.
  • Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakao ekleyip karıştırın.
  • Her iki hamuru da streç filmle sararak rulo şeklinde sarın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurları dilimleyin ve dilimleri düzgün bir şekilde bir araya getirerek mozaik deseni oluşturun.
  • 180°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi