İngiltere Başbakanı Sunak, ülkenin karşı karşıya olduğu tehlikeli ve bölünmüş gelecek ile başa çıkmak için cesur adımlar atmaya hazırlanıyor. Demokratik değerlerin tehdit altında olduğunu vurgulayan Sunak, gençlerin ulusal hizmetle değerli deneyimler kazanacağını, ülkeyi daha güvenli kılacağını ve güçlü bir ulusal kültür inşa edileceğini belirtiyor.

Avrupa'da Bir Trend: Askerlikte Cinsiyet Eşitliği ve Gençlerin Rolü

Britanya'nın geleceğini güvence altına almak için önerilen yeni ulusal hizmet modeli, gençlerin 18 yaşına geldiklerinde 12 ay boyunca tam zamanlı askeri görevde veya ayda bir hafta sonu toplum içinde gönüllü görevlerde bulunmalarını içeriyor. Bu yeni model, gençlere değerli beceriler kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda ülkenin savunmasını güçlendirecek ve toplumsal dayanışmayı teşvik edecek.

Danimarka'nın askerlik hizmetinde cinsiyet ayrımını kaldırma kararı da benzer bir dönüşümün parçası olarak görülüyor. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, cinsiyet eşitliği de dahil olmak üzere daha güçlü bir zorunlu askerlik sisteminin gerekliliğini vurguluyor.

Gençlerin Katılımı ve Geleceğin Güvencesi

İngiltere Başbakanı Sunak, Muhafazakarların seçim zaferi durumunda zorunlu askerliği geri getireceğini açıkladı. Sunak'ın planına göre, 18 yaşındaki herkes zorunlu askerlik görevine başlayacak veya polis, sağlık hizmetleri gibi kurumlarda gönüllü olarak çalışacak.

Hazırlanan tasarıya göre, zorunlu askerlik görevi 12 ay olarak belirlenirken, gönüllü çalışmak isteyenler ise ayda bir hafta sonu görevlerini yerine getirecekler. Ancak, İngiliz medyası, yapılan analizlerin sadece gençlerin küçük bir yüzdesinin zorunlu askerlik görevini yapmayı düşündüğünü belirtiyor.

İngiltere Başbakanlık Ofisi'nin analizlerine göre, bu yeni model gençlerin hayatlarını değiştirecek fırsatlar sunacak. Sunak, bu deneyimi ödüllendirici olarak nitelendirirken, İngiliz vatandaşı olmanın anlamının pasaport kontrolünden daha fazlası olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi