Sosyal medyanın vazgeçilmez bir parçası olan Instagram, bazı ülkelerde erişim engelleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Peki, İnstagram hangi ülkenin? İnstagram erişim engeli nedir? İşte detaylar...

İnstagram hangi ülkenin?

2010 yılında Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından San Francisco'da kurulan Instagram, fotoğraf ve video paylaşımı yapan bir sosyal medya platformudur. "Instagram" adı, "anlık kamera" ve "telgraf" kelimelerinden türetilmiştir.

Instagram, Nisan 2012'de 13 çalışanıyla birlikte 1 milyar dolara Facebook'a satıldı. Systrom, Instagram'ı "iPhone'la ideal uyum sağlayan ve kullanıcıların hızlıca yorum yapabileceği bir sosyal ağ" olarak tanıttı.

Systrom'un liderliğinde, Instagram filtreler ve video gibi temel özellikler geliştirdi. Kullanıcılar, fotoğraf ve video yükleyebilir, paylaşımları izleyebilir, yorum yapabilir ve coğrafi etiketler ekleyebilir. 2012'de Facebook, Twitter, Tumblr ve Flickr hesaplarıyla entegre oldu ve Haziran 2013'te video özelliği eklendi. Instagram, Normal, 1977, Amaro, Branna, Earlybird, Hefe, Hudson, Inkwell, Kelvin, Lo-fi, Mayfair, Nashville, Rise, Sierra, Sutro, Toaster, Valencia, Willow, X-Pro II gibi 19 fotoğraf filtresi sunmaktadır.

Systrom, Instagram'da eski Yahoo Başkan Yardımcısı James Everingham ve Twitter'da ürün geliştirmeye başkanlık eden Kevin Weil gibi üst düzey yöneticiler istihdam etti.

Ekim 2015 itibarıyla Instagram'da 40 milyar fotoğraf paylaşılmıştı. Haziran 2016 itibarıyla platformun 500 milyonu aşkın aktif kullanıcısı bulunuyordu. 2016'da CNN, Snapchat'ın 14-19 yaş arası gençler arasında popüler bir sosyal ağ olduğunu bildirdi. Rakipleri Snapchat ve Twitter, Instagram'dan daha küçük kullanıcı tabanlarına hizmet verirken daha fazla çalışan istihdam ediyordu.

Systrom, Instagram'ı video entegrasyonu açısından geliştirmeyi ve gelecekte sanal gerçeklik ürünlerine dahil olmayı planlıyordu. Ancak, 24 Eylül 2018'de Instagram'dan istifa etti ve 27 Eylül 2018'de ayrıldığı duyuruldu.

İnstagram erişim engeli nedir? 

Instagram erişim engeli, Instagram hesabınızın belirli bir süre veya kalıcı olarak platformu kullanmaktan engellenmesi anlamına gelir. Bu durum, hesabınızın Instagram'ın kullanım şartlarına aykırı faaliyetlerde bulunduğu veya platformun diğer kullanıcıları için rahatsızlık yarattığı düşünülmesi nedeniyle gerçekleşebilir.

Erişim Engeli Nedenleri:

  • Spam Faaliyetleri: Aşırı takip etme, beğeni veya yorum yapma gibi davranışlar.
  • Yanlış Bilgiler: Yanlış veya yanıltıcı bilgiler paylaşmak.
  • Telif Hakkı İhlali: Başkalarına ait içerikleri izinsiz kullanmak.
  • Şiddet veya Nefret Söylemi: Şiddeti teşvik eden veya nefret söylemi içeren paylaşımlar yapmak.
  • Sahte Hesaplar: Sahte bir hesap oluşturmak veya başkasının hesabını taklit etmek.
  • Uygulama Hata veya Güncellemeleri: Bazen teknik sorunlar veya uygulama güncellemeleri nedeniyle geçici erişim engelleri yaşanabilir.
Kaynak: HABER MERKEZİ