İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokulları, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde kapsamlı bir hazırlık süreci geçirdi. Tecrübeli eğitim kadrosunun katıldığı dört günlük seminer programı, yeni eğitim teknikleri, çocuk gelişimi ve psikolojisi üzerine yoğunlaşarak, modern eğitim yaklaşımlarını uygulamaya koydu.

Her yıl eğitim öğretim dönemi öncesinde eğitmenlere yönelik seminerler düzenleyen İZELMAN Anaokulları, bu yıl da 7-10 Ağustos tarihleri arasında geniş kapsamlı bir program gerçekleştirdi. Seminerlerde, eğitmenlerin çocuklara en iyi eğitimi verebilmeleri için çeşitli sunumlar ve atölye çalışmaları yapıldı.

Okul sayısı 18'e çıktı

İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Erdem Sevinç, seminerlerin ardından yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim dönemi için 4 günlük seminer programını tamamladıklarını, eğitmenleri yeni eğitim teknikleri hakkında bilgilendirdiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl başarılı bir dönem geçirdiklerini ve bu yıl okul sayısını 14'ten 18'e çıkardıklarını belirten Sevinç, 2024-2025 döneminde toplam bin 640 öğrenciye hizmet vereceklerini kaydetti.

Genel Müdür Yardımcısı Merve Doğan, seminerlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" sözünden yola çıkarak eğitimdeki en güncel yaklaşımları benimsediklerini belirtti. Doğan, İZELMAN Anaokulları'nın, veli memnuniyeti ve çağdaş eğitim alanındaki geliştirmeleriyle örnek olmaya devam ettiğini, hedeflerinin daha çok çalışmak, araştırmak ve başarılı olmak olduğunu ifade etti.

İZELMAN Anaokulları Müdürü Eda Kaygusuz, seminerlerin eğitim kalitesini artırmak ve yeni eğitim personelini adapte edebilmek adına bu yıl ikinci kez düzenlendiğini vurguladı. Kaygusuz, öğrencilere daha iyi eğitim sunmak için hazırlıkları tamamladıklarını, bu dönem 4 okulun eklenmesiyle öğrenci sayısında artış olacağını dile getirdi.

Izelman Anaokullari Yeni Doneme Kapsamli Bir Sekilde Hazirlandi 1

4 günlük seminer programı

Seminerler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. İlk gün, Waldorf Pedagog Eğitim Koordinatörü Pınar Anıl, Başka Bir Okul Mümkün Derneği Eğitim Koordinatörü Yasin Sancak, Uzman Psikolog Dilara Özsoy ve Fizik Tedavi Doktoru Nurullah Büker tarafından çeşitli konularda sunumlar yapıldı. İkinci gün, Başka Bir Okul Mümkün Derneği Renkli Orman Anaokulu tarafından proje tabanlı eğitim uygulamaları kapsamında atölye çalışmaları düzenlendi. Üçüncü gün, günlük planlama ve rutinler konularında eğitim materyalleri tanıtılırken, dördüncü gün ise sosyologlar ve psikologlar tarafından çocuk gelişimi ve psikolojisi üzerine kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi.

Muhabir: Murat Beşir Babaoğlu