Lezzet şöleni sunan tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip olan Kadife Tatlısı, hem yapımı kolaylığı hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. Bu tatlıyı yaparken hangi malzemeleri kullanmanız gerektiğini ve adım adım nasıl yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Kadife tatlısı tarifi, Kadife tatlısı nasıl yapılır? Kadife tatlısı malzemeleri... İşte, Kadife Tatlısı'nın yapımı için gereken malzemeler ve adım adım tarifi...

Kadife tatlısı tarifi

Kadife tatlısı malzemeleri 

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pancar suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

Kadife tatlısı nasıl yapılır?

  • Öncelikle kreması için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. 
  • Kek için yumurta ve şekeri mikser ile 5 dakika kadar beyazlaşana kadar çırpın. Ardından hindistan cevizi yağı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Yoğurt ve pancar suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini bir kürdan batırarak kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
  • Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki iki eşit parçaya bölün.
  • Alt keki servis tabağına alın ve kremanın yarısını kekin üzerine yayın. Üst keki de üzerine koyun ve kalan kremayı da üzerine yayın.
  • Kadife tatlısını buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Kaynak: HABER MERKEZİ