Tatlı krizlerine son verecek bir lezzet şöleni için hazır olun! Damakları şenlendiren, kıyır kıyır dokusuyla hayranlık uyandıran Kalburabastı tatlısı, ev yapımı keyfini doruklara çıkarıyor. Ancak bu lezzeti elde etmek için püf noktaları ve detaylar oldukça önemli. İşte, enfes bir tatlı deneyimi için gerekli olan malzemeler ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz adımlar...

Kalburabastı tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, işte tam da aradığınız tarif! Kıyır kıyır Kalburabastı tatlısı için gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını sizlerle paylaşacağız. İlk olarak, şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bir tencereye şeker ve su ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın. Arada bir karıştırarak yaklaşık 15 dakika kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Şimdi hamurumuzu hazırlayalım. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tuzu alarak karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Kalbur üzerine hamuru koyup bastırarak açın. Ortasına irice kıyılmış ceviz koyun ve uçlarını birleştirerek kapalı hale getirin. Kalburdan çıkarıp fırın tepsisine yerleştirin. Fırında 180°C'de 30 dakika pişirin.

Pişen tatlıları fırından çıkarıp borcama aktarın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Şerbetini çekmesi için 2 saat dinlendirin. Son olarak, tatlılarınızı isteğe bağlı olarak süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kalburabastının malzemeleri nelerdir?

Efsanevi bir tatlı olan Kıyır Kıyır Kalburabastı'nın yapımı için gerekli malzemeleri sizinle paylaşalım. İşte tatlı krizlerinize son verecek bu tarifin detayları:

  • Hamuru için:

125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

  • İçi için:

1 su bardağı ceviz

  • Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (600 ml)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bu malzemelerle, kıyır kıyır dokusu ve muhteşem tadıyla Kalburabastı tatlısını hazırlamaya hazır olun!

Kaynak: HABER MERKEZİ