Yaşam

Kapalı hamburger nasıl yapılır? Kapalı hamburger malzemeleri

Abone Ol

Hamburgerin eşsiz tadını farklı bir sunumla denemek isteyenler için özel bir tarif yolda! Yemek tarifi listemizde yer alan kapalı hamburgerin malzemelerini araştıran vatandaşlar için, lezzetin sırrını çözmek artık daha kolay. Peki, Kapalı hamburger nasıl yapılır? Kapalı hamburger malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylar...

Kapalı hamburger nasıl yapılır?

Hamur için:

500 gr un
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç harcı için:

500 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet rendelenmiş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
Sıvı yağ
Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Susam

Kapalı hamburger malzemeleri

Hamur için:

Unu bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
Ilık süt, ılık su, sıvı yağ, tuz, şeker ve yaş mayayı havuzun ortasına ekleyin.
Yavaş yavaş unu içe doğru alarak yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örtün ve ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalayın.
İç harcı için:

Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Kıyma, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırın.
Hazırladığınız iç harcını 10 eşit bezeye ayırın.
Hamburgerleri hazırlamak için:

Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın.
Her bir bezeyi unlanmış tezgahta açın ve yuvarlak bir şekil verin.
Hamurun ortasına bir beze iç harcı koyun.
Hamurun kenarlarını iç harcın üzerine kapatın ve kenarlarını bir çatalla bastırın.
Kapalı hamburgerleri yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
Hamburgerleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!