Karabük'ün Eflani bölgesinin meşhur Uzun Fasulye yemeği, birçok sofrada baş tacı. Bu özel tarifiyle, yerel lezzetleri sofranıza taşıyabilirsiniz.

Uzun Fasulye Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo taze fasulye
  • 3 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 adet doğranmış domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

karabuk-eflaninin-yerel-lezzeti-uzun-fasulye-yemegi-tarifi1

Hazırlık:

Fasulyeleri iyice yıkayarak kılçıklarını ayıklayın. Fasulyeleri bütün olarak bir tencereye alın ve üzerine soğan, domates, toz şeker, tuz ve su ekleyin. Fasulyeler yumuşayana dek pişirin. Son olarak eritilmiş tereyağını üzerine dökün ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi