Bu muhteşem lezzet, kimi için "muhlama", kimi için "kuymak" olsa da adı ne olursa olsun, tadında herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyebiliriz. Peki, bu eşsiz lezzeti evde nasıl hazırlayabiliriz?
Trabzon Usulü Kuymak Tarifi
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase kadar telli peynir, imansız peynir ve kaşar peyniri karışımı
- Tuz (peynirlerin tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz)
Hazırlık:
- Bakır ya da teflon tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- 4 yemek kaşığı mısır unu ve tuzu ekleyip, unu kavurun.
- Unun hafif rengini değiştirip koku yaymaya başladığında, 2 su bardağı soğuk suyu yavaşça ekleyin.
- Karışımı sürekli karıştırarak topaklanma olmamasını sağlayın.
- Ocağın altını kısık ateşte tutarak yaklaşık 5 dakika boyunca pişirin. Su kaybolduktan ve yağ yüzeye çıktıktan sonra, peynirli karışımınızı tavaya ekleyin.
- Peynirler eriyip tereyağını tekrar yüzeye bıraktığında ocağın altını kapatın.
Kaynak: Haber Merkezi