Arabaşı Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hamuru İçin:

  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir tutam tuz

arabasi-nedir-yenir-mi-arabasi-neden-cignemeden-yutulur (3)

Hazırlık Aşamaları:

  1. Hamuru hazırlamak için, bir tencerede 5 su bardağı su ve tuz kaynatılır. Kalan 2 bardak suyla un, bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç süzgeçten geçirilerek kaynayan suya eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan bu hamur bir tepsiye dökülüp buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  2. Çorbanın hazırlığı için tavuk göğsü, sulandırılmış salça ve toz biberle haşlanır. Pişen tavuklar küçük parçalara ayrılır.
  3. Ayrı bir tavada un, tereyağıyla kavrulur. Salça ve toz biber eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan bu karışım tavuk suyuna eklenir. Tavuk parçaları da eklenerek bir taşım kaynatılır.
  4. Hazır olan çorba servis kasesine alınır. Üzerine buzdolabından alınıp dilimlenen hamurdan eklenir. Son olarak limon suyu ve nane ile tatlandırılıp servis edilir.
Kaynak: Haber Merkezi