Arabaşı Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 7 su bardağı su
- 2 çay kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
Hamuru İçin:
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Bir tutam tuz
Hazırlık Aşamaları:
- Hamuru hazırlamak için, bir tencerede 5 su bardağı su ve tuz kaynatılır. Kalan 2 bardak suyla un, bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç süzgeçten geçirilerek kaynayan suya eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazırlanan bu hamur bir tepsiye dökülüp buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- Çorbanın hazırlığı için tavuk göğsü, sulandırılmış salça ve toz biberle haşlanır. Pişen tavuklar küçük parçalara ayrılır.
- Ayrı bir tavada un, tereyağıyla kavrulur. Salça ve toz biber eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan bu karışım tavuk suyuna eklenir. Tavuk parçaları da eklenerek bir taşım kaynatılır.
- Hazır olan çorba servis kasesine alınır. Üzerine buzdolabından alınıp dilimlenen hamurdan eklenir. Son olarak limon suyu ve nane ile tatlandırılıp servis edilir.