Güncel

Karanfil yağı ne işe yarar? Karanfil yağının faydaları nelerdir?

Abone Ol

Karanfil yağı, adeta doğanın hediyesi gibi, sağlık ve güzellik alanında yeni bir trend haline geliyor. Kullanıcılar, bu doğal ürünün ne işe yaradığını ve hangi faydaları sunduğunu merak ediyorlar. Karanfil yağının sıra dışı özellikleri ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri, araştırmacıları ve tüketicileri cezbetmeye devam ediyor. İşte, Karanfil yağı ne işe yarar? ve Karanfil yağının faydaları nelerdir? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. Karanfil yağıyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

Karanfil yağı ne işe yarar?

Hint’lilerde uzun yıllardır alternatif tıp sistemi olan ayurveda’da yaygın olarak kullanılan karanfil, birçok alanda kullanım buluyor. Karanfil, güçlü aroması ve çeşitli kullanım alanlarıyla dikkat çeker. Karanfil, Güneydoğu Asya, Hindistan ve Endonezya gibi sıcak ve nemli iklimlerde yetişir. En çok üretildiği ülkeler arasında Endonezya, Madagaskar, Tanzanya, Sri Lanka ve Hindistan bulunur. Baharat olarak kullanıldığında yemeklere tat ve aroma vermek için küçük miktarlarda kullanılabilir. Tıbbi amaçlarla kullanılıyorsa, doktorun önerdiği şekilde ve dozlarda tüketilmelidir. Genel olarak, günlük 2-3 gram tüketimi önerilir. Karanfil çayı yapmak için bir çay kaşığı karanfil ve bir su bardağı sıcak su yeterlidir. İçeriğindeki öjenol sebebiyle karanfilin birçok faydası vardır:

  • Ağız sağlığını korur
  • Diyabete iyi gelir
  • Kansere karşı koruma sağlayabilir
  • Obezite ile mücadele eder
  • Bakterilerin gelişimini durdurur
  • Karaciğer sağlığını iyileştirir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kemik sağlığını geliştirir
  • Mide ülserini azaltır.

Karanfil Yağının Faydaları ve yapılışı

Karanfil yağı, birçok sağlık sorununa çözüm sunar: Diş ve diş eti ağrılarını hafifletir. Eklem ve kas ağrılarını giderir. İltihaplanmayı önler. Stres sonrası baş ağrısını azaltır. Cilt bakımında kullanılır. Enfeksiyon oluşumunu önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hafızayı güçlendirir

Karanfil Yağı Nasıl Yapılır?: Karanfil yağı yapmak için yaklaşık 100 gram karanfil ve 100 ml zeytinyağı gereklidir. Karanfiller, zeytinyağı ile cam bir kavanoza konulup güneşte 2 hafta bekletilir. Ardından süzülüp kullanıma hazır hale gelir. Kullanmadan önce uzman tavsiyesi alınmalıdır. Aşırı kullanım cilt ve vücuda zarar verebilir. Hamilelerin ve emziren annelerin kullanması önerilmez. Şeker hastalığı olanlar doktora danışmalıdır.