Kars Katmeri Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 42 gr yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Harç İçin:
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlık Aşamaları:
- Yoğurma kabınıza süt, su, yaş maya ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Hamur bezelerini büyük boy ince şekilde açın.
- Tereyağını eritip içine sıvı yağı ekleyin ve bu karışımı hamurların üzerine sürün.
- Hazırladığınız hamurları ikiye bölüp rulo şeklinde sarın ve gül şekli oluşturun.
- Tüm bezeler bu şekilde tamamlandıktan sonra tekrar 30 cm çapında açın.
- Tavada az miktarda yağ ile her iki tarafını da pişirin.
Kaynak: Haber Merkezi