Yaşam

Kars Katmeri: Doğunun Eşsiz Lezzeti

Geleneksel Kars mutfağının öne çıkan tatlarından olan Katmeri'nin tarifiyle karşınızdayız. Hem basit malzemelerle hazırlanabilen bu tarif, hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Abone Ol

Kars Katmeri Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 42 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç Harç İçin:

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlık Aşamaları:

  1. Yoğurma kabınıza süt, su, yaş maya ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  4. Hamur bezelerini büyük boy ince şekilde açın.
  5. Tereyağını eritip içine sıvı yağı ekleyin ve bu karışımı hamurların üzerine sürün.
  6. Hazırladığınız hamurları ikiye bölüp rulo şeklinde sarın ve gül şekli oluşturun.
  7. Tüm bezeler bu şekilde tamamlandıktan sonra tekrar 30 cm çapında açın.
  8. Tavada az miktarda yağ ile her iki tarafını da pişirin.