Güncel

Kart 16 nasıl başvuru yapılır? Bursa Kart 16 ne zaman yatacak?

Abone Ol

Kart 16 başvurusu ve Bursa Kart 16'nın ödeme tarihine ilişkin detaylı bilgi arayışındaki vatandaşlar için kılavuz niteliğinde bir içerik hazırladık. Peki, Kart 16 nasıl başvuru yapılır? Bursa Kart 16 ne zaman yatacak? İlgili süreçler hakkında merak ettikleriniz ve başvuru yapmanın adımlarıyla ilgili tüm bilgiler burada.

Kart 16 nasıl başvuru yapılır?

Bursa İl sınırları içinde yaşayan ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan bireyler ve aileler için temel ihtiyaçların karşılanması amacıyla Kart16 Sosyal Destek Kartı hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmet kapsamında gıda, giysi, temizlik malzemeleri gibi ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Başvurular, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde bulunan Sosyal Destek Başvuru Formu aracılığıyla online olarak yapılabilmektedir. Başvuru formunda yer alan "Kart16" seçeneği işaretlenmelidir. Sosyal inceleme sürecinde araç ve/veya gayrimenkul sahibi olan bireylerin başvuruları olumsuz olarak değerlendirilir.

Bursa Kart 16 ne zaman yatacak?

Ön Başvuru Süreci

1. Aşama: Online sistem üzerinden müracaat eden kişinin ön kaydı, sosyal yardım talebi olarak alınır.

2. Aşama: Ön kayıt esnasında beyan edilen bilgiler, ilgili şube müdürlüğünde görevli sosyal çalışma görevlileri tarafından Bakanlık sistemi üzerinden ve ilgili kamu kurumlarından araştırılır. Gerektiğinde ikamet adresinde inceleme gerçekleştirilir ve sosyal inceleme raporu hazırlanır.

3. Aşama: Sosyal inceleme raporu, Sosyal Yardımlar Değerlendirme Komisyonu'na sunulur. Sosyal Yardım Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde uygun bulunması halinde tarafınıza gerekli bilgilendirme yapılır.

Kimler Sosyal Destek Hizmetlerinden faydalanabilir?

Hanede iş gücüne katılabilecek birey bulunmayan dezavantajlı aileler,
Asgari ücretin altında gelire sahip aileler,
Hanede altı veya daha fazla kişi bulunmasına rağmen gelir asgari düzeyde olan aileler,
Ekstra tıbbi harcamaları olan aileler, gelir düzeyinden bağımsız olarak,
Eşi vefat etmiş, terk edilmiş, şiddet mağduru veya eşi cezaevinde olan ve yeterli gelire sahip olmayan kadınlar,
60 yaşından büyük ve yalnız yaşayan gelir seviyesi yeterli olmayan bireyler,
Geçici süreli işsizlik yaşayan bireyler, hastalık veya göç gibi nedenlerle.