Sokakta baktığım 5 yavru ve 1 yetişkin
köpeği kendi ilçe sınırları dışında olmasına rağmen benim aracımla taşımam ile bir gün içerisinde tüm köpekleri kısırlaştırmaları ve bana teslim etmeleri yapılması gerekeni herkesin ortaya bir şeyler koyup başarması gerektiğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.
Demem o ki mümkün...
Sokaktaki bi vatandaş, küpesi yok mu? Zor bi durumda mı? Araba mı çarpmış? Her ne olursa olsun en azından elini taşın altına koysa dize dize koca dağlar yaparız. Tüm barınaklar çok iyi demiyorum el atılması gereken, düzenlemeye gidilmesi gereken çok fazla Barınak var fakat en azından herkes bulunduğu ilçedeki barınakları güzelleştirebilir.
Barınaklar köpeklerin tutulduğu yerler değildir! Bu algıyı da artık yok etmeliyiz. Barınaklar geçici rehabilitasyon merkezleridir. Bir köpeğin bir kedinin sokaktaki hayvanın yaşadığı yerden alınıp rehabilite edilip (tedavi, kısırlaştırma, aşı vb.) alındığı, yaşadığı yere geri bırakılması süresince geçen zamanda tutulma yeridir barınaklar. Sokak hayvanlarının yeri kesinlikle önce sahiplenilirlerse bir yuva daha sonra doğal alanlarıdır. Bu yüzden kısırlaştırma ve sahiplenmeler bu kadar önemlidir. Ekstrem durumlarda salgırgan olan hayvanlar barınaklarda tutulmalıdır.
Salgırgandan kastım kesinlikle yasaklı ırk diye yanlış bir tabir ile nitelendirilen cins köpekler değildir bunu da belirtmek isterim. O kadar can var ki kafes arkalarında bir el bir avuç sevgiye muhtaç günlerce aylarca hatta yıllarca bekleyen inanın bir hafta sonu tatilinizi de bulunduğunuz ilçedeki barınaklara giderseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Patili dostlarımızı unutmayın olur mu? Onlar sizin yolunuzu gözlüyor.
'
MAMA BAĞIŞINDA BULUNMAK İÇİN
TIKLAYIN
'