Yaşam

Kastamonu'nun Meşhur Saray Helvası Tarifi!

Kastamonu'dan çıkan, Osmanlı mutfağının da vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Saray Helvası'nın tarifi, evde de kolayca hazırlanabilir.

Abone Ol

Hem lezzetli, hem de besleyici olan bu tatlı, oldukça pratik bir şekilde hazırlanıyor. İşte size, 6-8 kişilik Saray Helvası tarifi!

Saray Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket margarin veya tereyağı (125 gram)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Hazırlık:

  1. Öncelikle yağı bir tavada eritin.
  2. Farklı bir tavada unu koyun. Unun rengi dönene ve kavruk bir koku alana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.
  3. Kavrulmuş unu, pudra şekeri ve vanilyayı bir süzgece koyarak eleyin.
  4. Erittiğiniz yağı ekleyerek iyice karıştırın. Islak kum kıvamını alması gerekiyor.
  5. Elde ettiğiniz karışımı küçük bir kare borcama bastırarak yayın. Üzeri düz olmalı.
  6. Dilimleyerek 2 saat buzdolabında bekletin.