İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Cemil Tugay'ın seçim döneminde verdiği sözlerden birini daha hayata geçirerek, Kent Lokantası’nın ikinci şubesini Çiğli Maltepe Mahallesi’nde açtı. Ekonomik krizde İzmirlilerin sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeklere ulaşmasını sağlamak amacıyla ilk olarak tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda hizmete giren Kent Lokantaları, kent genelinde yaygınlaştırılacak.

Başkan Tugay'ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında yer alan bu proje, ekonomik kriz ortamında yurttaşların uygun fiyatlı ve sağlıklı yemeklere ulaşabilmesi hedefiyle hayata geçirildi. Çiğli Maltepe Mahallesi’nde açılan ikinci şube, hafta içi saat 11.30’dan itibaren dört çeşit yemekten oluşan menüyü 50 TL’den sunacak.

Kent Lokantasinin Ikinci Subesi Acildi 4 Cesit Yemek 50 Lira 1

Kent Lokantası'nın açılışı herkesi mutlu etti

Açılışa katılan Çiğli Maltepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Arslan, Başkan Tugay’a yönelik olarak, dar gelirli vatandaşların faydalanabilmesi adına böyle olağanüstü bir iş yaptığı için teşekkür ettiğini söyledi. Mahalle sakinleri de lokantaya yoğun ilgi gösterdi. Dengeli, güvenilir ve lezzetli bir menü sunan Kent Lokantası, özellikle öğrenci ve emekliler için önemli bir hizmet haline geldi.

Emekli yurttaş Fikret Karadağ, emeklisinden işçisine toplumun artık kafayı kaldırması gerektiğine, her şeyin çaresinin onlarda olduğuna ve partileri bir kenara bırakarak nereye doğru gidildiğine bakılması gerektiğine dikkat çekti. Ekremcan Erol, böyle bir mekanın eksikliğini hissettiklerini, Kent Lokantası’nın ilk şubesinden duyduğu memnuniyeti ve daha çok şube açılmasını istediğini dile getirdi.

Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Oğuz Benger, fakültenin yakınına Kent Lokantası'nın açılmasının öğrenciler için çok iyi olduğunu, 50 liraya dört çeşit yemek yiyebildiklerini belirtti. Fatma Demircan ise, Kent Lokantası'nın açılmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirerek ekonomik anlamdaki memnuniyetini ifade etti.

İzmir'in suyu ve ekmeği tüketiliyor

Kent Lokantası’nın menüsü her gün gıda mühendisleri tarafından belirleniyor ve dört çeşitten oluşuyor. Fiks menüde su, ekmek, pilav veya makarna, salata veya tatlı/meyve, doyurucu bir ana yemek ve çorba yer alıyor. İzmir’in suyu ve ekmeği tüketilen lokantada, Bademsu ve Halk Ekmek ürünleri kullanılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Lokantaları’nı özellikle öğrenciler, çalışanlar ve emeklilerin bulunduğu bölgelerde yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürecek.

Muhabir: Özge Uğulu