Kıddes Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Kreykuşat, sofralarımızı şenlendirmeye hazır. Peki, bu nefis tatlının nasıl yapıldığını ve hangi malzemelerle buluşturulduğunu hiç merak ettiniz mi? Vatandaşlarımızın sıkça sorduğu Kıddes Bayramı Kreykuşat tarifi, Kreykuşat nasıl yapılır? Kreykuşat malzemeleri nelerdir? gibi soruların cevaplarına ulaşmak için sizleri bu lezzet dolu yazıya davet ediyoruz. Şimdi, Kreykuşat'ın gizemli dünyasını keşfetmeye başlayalım!

Kreykuşat tarifi

Yemek tariflerine hoş geldiniz! Kreykuşat tatlısı, özgün yapısı ve lezzetli içeriğiyle sofralara keyifli bir tat katıyor. Bu eşsiz tatlı, mayalı hamurun ustaca açılması ve içerisine dövülmüş cevizin serpiştirilerek özenle sarılmasıyla başlıyor. Elde edilen rulo hamur, zarif dilimlere ayrılarak kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılıyor. Ardından, özenle hazırlanan şerbet içerisinde bekleyerek kendine özgü bir lezzet profiline kavuşuyor. Kreykuşat tatlısı, enfes aromaları ve göz alıcı sunumuyla, herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet şöleni sunuyor. İşte, bu lezzetin hazırlanışı ve sunumuyla ilgili adımlar...

Kreykuşat malzemeleri nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

İç Harcı İçin:

  • 1 su bardağı ceviz içi, dövülmüş

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Kreykuşat nasıl yapılır?

  1. Ilık sütün içerisine yaş mayayı ekleyip eritin. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru örtü ile örtüp, mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alın. Oklava ile hamuru açın ve yüzeyine dövülmüş ceviz içini serpiştirin.
  4. Hamuru oklavayla rulo şeklinde sarın. Daha sonra bu ruloyu dilimlere kesin.
  5. Kesilen dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzerini örtüp tekrar mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan dilimleri kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  7. Şerbet için su, şeker ve limon suyunu kaynatarak 10 dakika kadar kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
  8. Kızaran dilimleri hazırlanan soğuyan şerbete atın ve tatlı, şerbeti çekene kadar bekletin.
  9. Servis yapmadan önce dilimleri servis tabağına alın ve üzerine ceviz içi ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ