Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet doğranmış kapya biber
  • 2 adet doğranmış çarliston biber
  • 1 adet doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

kirikkale-bahsilinin-essiz-yogurtlu-tarhana-corbasi-tarifi

Yapılışı:

  1. Soğanları sıvı yağ ve salça ile kavurun.
  2. Ardından domates, biber ve un ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Sıcak suda erittiğiniz tarhanayı tencereye katın.
  4. Tarhana kaynamaya başlayınca yemekten 1 kepçe alıp, yoğurdun üzerine dökün. Devamlı karıştırarak yoğurdun ılınmasını sağlayın.
  5. Yoğurdu da çorbanın içine ekleyin, tuz katıp bir taşım kaynatın.
  6. Çorba kaynadıktan sonra naneyi tereyağ ile kızdırıp çorbanın içerisine ekleyin.
Kaynak: Haber Merkezi