Yaşam

Kırıkkale Keskin Tava: Lezzetin keskin hali!

Kırıkkale'ye özgü bir tat Keskin Tava, lezzetli etin, sebzelerin ve baharatların mükemmel bir uyumunu sunar. Bu yemek, özellikle et sevenler için popülerdir ve Türk mutfağının zengin bir lezzeti olarak kabul edilir...

Abone Ol

Keskin Tava için Gerekli Malzemeler Neler?

1 kg kuzu pirzola
4 adet domates
1 baş sarımsak
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber

Keskin Tava Nasıl Yapılır? 

Öncelikle fırın tepsisi yağlanır. Üzerine doğranmış biber,domates ve bir kaç parçaya bölünmüş olarak sarımsaklar eklenir. Pirzolaların üzerine süsleyerek malzemeler dizilir. Ufak parçalar şeklindede tereyağı eklenir. Üzerine de hafif tuz ve pul biber serpiştirilir. Tepside aleminyum folya içerisine sarılarak önceden ısıtılmış yaklaşık olarak 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir.