Yaşam

Kırklareli'nin Geleneksel Lezzeti: Labada Borani Nasıl Yapılır?

Kırklareli'nin eşsiz yöresel lezzetlerinden biri olan borani tarifini paylaşıyoruz. Bu özel tarif, sadece 25 dakikada hazırlanan hafif ve lezzetli bir alternatif sunuyor.

Abone Ol

Labada Borani Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 300 gr labada
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. İlk adımda, labadaların temizlenmesiyle başlayın. Ayıklanan ve yıkanan labadaları doğrayarak sıvı yağda kavurun.
  2. İkinci aşamada, iki yumurtayı ayrı bir tavada karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz yumurtaları labadaya ekleyin.
  3. Son olarak, bir kasede yoğurtla beraber dövülmüş sarımsağı çırpın. Bu karışımı da labadaya ekleyip iyice karıştırın ve ardından servise hazır hale getirin.