Pırasa Böreği Tarifinde Gerekli Malzemeler Neler? 

Un,
Su,
Tuz,
Pırasa,
Yağ,
Yumurta

kirklarelinin-lezzeti-pirasa-boregi-sofralara-damga-vuruyor (3)

Pırasa Böreği Nasıl Yapılır? 

Arnavut Böreği olarak da bilinen böreğin yapımı için un elenir, ortasına çukur açıp tuzlu su ile yoğrulur. Kulak memesi kıvamında yoğrulan hamur mandalina büyüklüğünde 20 eşit parçaya ayrılır. 10 alta, 10 üste gelecek şekilde bezeleri tabak büyüklüğünde araları açılır. Yağ ile 10 tanesi elle büyütülür. Tepsiye konarak harcı arasına serilir. Diğer 10 tanesi de aynı şekilde üst üste yağlanarak elle büyütülür. Harcın üzerine konur ve kare şeklinde kesilir. Üzerine yağ ve yumurta sürülüp fırına verilir. 45 dk pişirildikten sonra yemeye hazır hale gelmiş olur.

kirklarelinin-lezzeti-pirasa-boregi-sofralara-damga-vuruyor (2)

Kaynak: Haber Merkezi