Yumuşak içerikleriyle kışın favorisi kestane, evde fırında pişirildiğinde hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık haline geliyor. Pratik tarifi ile sofralarınıza sıcaklık katacak bu tarif, kış akşamlarını daha keyifli hale getirecek. Siz de misafirlerinizi veya ailenizi sıcacık bir lezzetle karşılamak istiyorsanız, fırında kestane tarifini denemeye ne dersiniz? Hem hazırlaması kolay, hem de tadı damakları şenlendirecek bu tarif, soğuk hava ve keyifli anlar için ideal bir tercih olabilir.

Fırında kestane tarifi için malzemeler

  • 500 gram kestane

  • 1 litre su

Fırında kestane tarifi nasıl yapılır?

  • Kestaneleri yıkayın ve bir bıçak yardımı ile üstlerini enine olacak şekilde çizin.
  • Çizdiğiniz kestaneleri bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su koyduktan sonra ocağın altını açın ve 30 dakika kadar haşlayın.
  • Kestaneler haşlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kestaneleri alın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kestaneleri 30 dakika kadar daha pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin.Afiyetler olsun!
Kaynak: Haber Merkezi