Lezzetin doruklarına çıkaran, sevgiyle yapılan mini top top köfteler, özenle hazırlanan sebzelerle buluşuyor ve ortaya muhteşem bir tat çıkıyor. Avcı kebabı, mutfakta zaman geçirmeyi sevenlerden, "hızlı bitse de işim" diyenlere kadar herkesi cezbediyor.

Özellikle Türk mutfağının eşsiz kebapları arasında yer alan bu yemek, et lezzetlerine ilgi duyanların favorisi olabilir. Yanında tane tane pirinç pilavı tarifimizle birlikte, birkaç meze hazırlayarak misafirlerinizi şımartabilirsiniz. Onların keyfi için bu tarifleri denemek, herkesi mutlu edecektir. İşte Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı  tarifi...

Köfteli Avcı Kebabı nasıl yapılır? Köfteli Avcı Kebabı malzemeleri ne, içine ne girer? Gelinim Mutfakta Köfteli Avcı Kebabı tarifi

Köfteli Avcı Kebabı tarifi oldukça lezzetli bir seçenek! İşte bu nefis yemeği hazırlamanın malzemeleri ve yapılışı:

Köfteli Avcı Kebabı malzemeleri neler?

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Köfte İç Harcı için:

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (servis için)

Köfteli Avcı Kebabı nasıl yapılır?

  • İlk olarak kıymayı bir kabın içine alın. Bayat ekmek içini süt ile ıslatın ve suyunu sıkarak kıymaya ekleyin.
  • Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu (tercihe göre) kıymaya ilave edin. Tüm malzemeleri yoğurun ve köfte harcını hazırlayın.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak köfte şekli verin.
  • Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve köfteleri kızartın. Tavada kızaran köfteleri bir kenara alın.
  • Diğer tarafta, doğradığınız soğanları ve biberleri sıvı yağ ile kavurun. Ardından doğranmış domatesleri ekleyin ve pişirin.
  • Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi serpin.
  • Köfteleri sosun üzerine yerleştirin ve tüm malzemeler birlikte kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ